togethertravel

 

  

grcka

LEFKADA

Ocenite ovaj članak
(70 glasova)

GRČKA / LEFKADA / NIKIANA 2020

LEFKADA - pripada grupi jonskih ostrva. Glavni grad je Lefkada ili kako ga meštani zovu Lefkas. Ostrvo ima površinu od 300 kvadratnih kilometara i povezana je kopnom sa prevlakom dužine dva kilometra i pokretnim mostom. Lefkada je zeleno ostrvo, prekriveno gustom borovom šumom i maslinjacima. Od plaža Porto Katsiki, Egremni, Milos, Katsima... zastaje dah, a beli pesak sve ostavlja bez daha.

Nikiana je gradić na istočnoj obali i nalazi se 9km od severnog dela ostrva i glavnog grada. Plaža je mala i šljunkovita, poslednjih godina je postala izuzetno popularna jer se dosta hotela izgradilo na tom delu obale. Gradić nudi različit smeštaj, taverne sa odličnom ponudom jela, kafićima i barovima na plaži. Plaža je veoma bizu glavnog puta pored obale. Ova plaža ima fenomenalan pogled na kopneni deo Grčke. Voda je mirna i čista. Jedna od najlepših plaža na istočnoj strani ostrva.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: Beograd
Polazak autobusa sa sa parkinga u bloku 42 na Novom Beogradu, preko puta OTC Buvljak (okvirno 16:00) i vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim zadržavanjem radi odmora i osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2-10. DAN: Lefkada, Nikiana
U ranim popodnevnim časovima stižemo na Lefkadu u mesto Nikiana, smeštamo se u apartmane/studije/sobe i krećemo u istraživanje ovog najpopularnijeg turističkog centra Lefkade, koji će nam narednih devet noći biti sigurna luka. Večernje zagrevanje počinjemo uobičajeno u barovima i kafeima. Sledi đuskanje do jutra u nekom od najpoznatijih klubova Sail Inn, Club Tropicana,Excesses... Dane na Lefkadi koristimo za dnevne žurke, druženje, uživanje u čarima mora, sunca i peska na najpoznatijim plažama Desimi, Mikros Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki,istraživanje ostrva izletima do obližnjih ostrva Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios, glavnog grada Lefkade, ruševina Apolonovog hrama u Athani, vodopada Nidri, tradicionalnih planinskih sela Vafkeri,Aleksandros i Kolivata, Kefalonije...

11. DAN: Lefkada, Nikiana
Pakujemo stvari i polako napuštamo Nikianu. Sledi vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama. Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja tokom noćne vožnje do Srbije.

12. DAN: Beograd 
Nastavak putovanja do Srbije i dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, putnici sami snose odgovornost ako ne uzmu putno osiguranje ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti budu sprečeni da uđu na teritoriju istih

Termin 07.07-18.07 25.07-05.08
Naziv vile/broj kreveta 2 4 5 8 2 3 4 5 8 2 3 4 5 8

Filoxenia

275   195 180 300 255   210 190 320 270   220 195

Sun

215       230 215       265 230      

Cena aranžmana obuhvata:

 1. 9 noćenja u izabranom smeštaju na Lefkadi
 2. Prevoz turističkim autobusima na relaciji Beograd – Lefkada - Beograd
 3. Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 4. Organizaciju putovanja u celini

Cena aranžmana ne obuhvata:

 1. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje: 1200rsd. Osigurana suma 30000 € Triglav osiguranje
 2. Obaveznu boravišnu taksu (dnevno po sobi: privatan smeštaj - 0.5€, hoteli 1*i 2* - 0.5€, hoteli 3* - 1,5 €, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€) - obavezno plaćanje na destinaciji
 3. Doplate u odnosu na mesto ulaska putnika u autobus
 4. Fakultativne izlete na destinaciji i usluge koje nisu predviđene programom
 5. Individualne troškove putnika

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: depozit 3 000 RSD prilikom rezervacije, druga rata 3 000 RSD dve nedelje nakon prijave, ostatak u ratama najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Čekovima građana: mogućnost plaćanja u ratama do kraja 2020. godine bez kamate.

 • Kredit: mogućnost plaćanja kreditnim karticama Komercijalne banke.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana.

 

OPLATA za polazak iz Novog Sada je 7€. Polazak će biti realizovan ako bude min 15 osoba.

DOPLATA za polazak iz: Kragujevca i Kruševca doplata je 10€. Za polazak iz Čačka, Vrnjačka banje, Trstenik, Kraljeva doplata je 20€. Polazak će biti realizovan ako bude minimum 2 osobe. UMANJENJE za polazak iz Niša je 7€.

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

NAPOMENE: U slučaju da grupa putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti zajedno. U slučaju nedovoljnog broja putnika na prevozu, postoji mogućnost transfera drugim prevoznim sredstvom sa dela puta do (ili sa) destinacije. Maloletna lica, ukoliko putuju sa nekim drugim odgovornim licem ili profesorom, moraju imati saglasnost roditelja, overenu kod nadležnog organa. Moguće je navesti željeni raspored sedenja u prevoznom sredstvu ali agencija ne može da garantuje da će takav raspored i biti ostvaren u zavisnosti od objektivnih okolnosti. Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj smeštajne jedinice, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate. Postoji mogućnost da neki od sadržaja u okviru smeštaja trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti, na šta organizator ne može imati uticaja. Pomoćni ležajevi u gotovo svim smeštajima su sklopivog tipa drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smeštaja. U većini objekata se koristi sistem solarnih ploča za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta. Po pravilu, voda iz vodovoda nije predviđena za piće, ali se smatra hemijski i bakteriološki ispravnom za sve druge potrebe. Opisi usluga sadržani u programima putovanja su verodostojni, a ne i opis usluga na web sajtovima, usmeno izrečeni opisi od prodajnog osoblja kao i od strane subagenata.

FIRST (RANI BUKING) i LAST MINUTE ponude - Organizator putovanja koristi pravo da putem FIRST ILI LAST MINUTE ponude prodaje svoje slobodne kapacitete po cenama koje su niže ili drugačije od onih u cenovniku koji je važio prilikom rezervacije. Putnici koji su uplatili aranžman po cenama objavljenim u cenovniku u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo za nadoknadu na ime razlike u ceni.

UPOZORENJE: Potrebno je da vodite računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče...) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti. U slučaju eventualne štete koju putnik učini u smeštajnoj jedinici ili objektu dužan je nadoknaditi lično na licu mesta. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju štrajka graničnih vlasti ili trajekt kompanija, blokade na putevima i drugih nepredviđenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može uticati, organizator zadržava pravo promene rute putovanja kao i izmene redosleda sadržaja u programu.

Potrebno je da imate u vidu da je destinacija koju ste odabrali za svoje letovanje prilagođena mladima i da ima bogat noćni život, naročito u klubovima duž plaže koji su neretko i u blizini naših smeštaja, tako da je moguća glasnija muzika i buka u večernjim (noćnim) satima na šta organizator putovanja nema uticaj. Autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu. Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta. Većina smeštaja je pokrivena Wi-Fi signalom u lobiju, ali zbog specifičnih tehničko-tehnoloških uslova, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu. Smeštaj zadržavaju pravo da uslugu korišćenja Wi-Fi konekcije dodatno naplaćuju, za šta organizator putovanja ne snosi odgovornost i ne može uticati.

Jako je važno da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Special travel agency, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Triglav osiguranja.

Licenca Republike Srbije za organizovanje turističkih putovanja OTP 32/2020 kategorija A 25.

 

Opis smeštaja:

Vila Tula - Nalazi se u mirnom delu Nidrija, na oko 200 m od centra i oko 600 m od plaže. Svaka smeštajna jedinica u svom sastavu ima opremljenu kuhinju, kupatilo, tv,klimu koja se doplaćuje na licu mesta i terasu. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima. Studiji se nalaze u prizemlju i na I spratu. Struktura: 1/2 std, 1/3 std

Vila Stelios - Nalazi se na 50m od mora u Perigialiju a od gradske plaže i centra Nidrija je udaljena 900m. Sadrže trokrevetne studije sa opremljenom kuhinjom, TV-om, A/C i terasom sa pogledom na more. Klima se doplaćuje na licu mesta.

Vila Angelina - se nalazi na udaljenosti 350m od mora, isto toliko i od centra Nidrija. Od plaže su udaljeni oko 550m. 1/5 mezonet u prizemlju i 1/6 mezonet na II spratu. Svi smeštaji imaju opremljenu kuhinju, kupatilo, TV i klimu koja se doplaćuje na licu mesta. Gostima je na raspolaganju bazen koji se nalazi u sklopu objekta

Vila Vagelia - Smeštena je u centru Nidrija, raspolaže sa dvokrevetnim sobama, sobe nemaju kuhinju (pojedine imaju mini kuhinju-pitati u agenciji). Struktura kreveta je ili jedan bračni ili dva single kreveta. Sve sobe imaju TV/WC i klimu koja se doplaćuje na licu mesta.

Vila Fraxi

 

 

Više iz ove kategorije « ZAKINTOS KUŠADASI »

adresa:

Bulevar Oslobodjenja 147

Elu centar na spratu, lokal br. 1

16000 Leskovac, Srbija

telefoni:

016 31 000 61
016 260 193
065 210 75 75
fax: 016 260 193

radno vreme:

08 do 20h radnim danima

subotom od 09 do 16h

e-mail: info@togethertravel.rs