Bukurešt

 

Nova godina Bukurešt 2024

5 DANA (2 noćenja sa doručkom)

TERMIN:  30.12.2023 - 03.01.2024.

Bukurešt je glavni grad Rumunije nastao još 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš  poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“. Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradili francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona druga najveća zgrada na svetu. Grad od 1,6 miliona stanovnika leži na 2 reke, na Kolentini i Dabovici, koja formira niz od 7 jezera. Danas je ovo jedan od najmodernijih gradova u Evropi i iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija za turiste iz celog sveta.

Program putovanja:

30.12.2023. (prvi dan) Beograd – Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u večernjim  časovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.

31.12.2023. (drugi dan)  Bukurešt– Dolazak u Bukurešt u prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Sala Palatuluj, zgrada skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka, stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada Parlamenta...) Nakon info ture, smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2024 GODINE!!! Noćenje.

01.01.2024. (treći dan) –Bukurešt-Bran-Brašov- Doručak. Fakultativni polazak za Brašov ,centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz  XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica...Fakultativni izlet do zamka Bran (Castelul Bran ) u kom je 1462 god. bio zatvoren Vlad Cepeš (Grof Drakula). Povratak u Bukurešt i slobodno vreme.Repriza nove godine. Noćenje.

02.01.2024. (četvrti dan) – Doručak . Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima. Fakultativni panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča (kraljevski park Carol Park, novinska kuća i Trifumfalni luk)..Fakultativna poseta Palati Parlamenta, po zapremini druga po veličini  na svetu. Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju.

03.01.2024. (peti dan) – Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

Termin  30.12.2023 - 03.01.2024.

Smeštaj

Cena BG/NI

Cena NS

Hello Hotel 2**

Usluga: Noćenja sa doručkom

1/2+1

1/2+1

110€

1/2

1/2

120€

Ibis Politehnica  3***

Usluga: Noćenja sa doručkom

1/3

1/3

120€

1/2

1/2

130€

My Continental 3***

Usluga: Noćenja sa doručkom

1/3

1/3

120€

1/2

1/2

130€

1/1

1/1

170€

Polazak iz Ns-a će biti realizovan ako bude min 40 prijavljenih.

.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:                               

 1. 2 noćenja sa kontinenatalnim doručkom u izabranom hotelu iz ponude.
 2. Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu.
 3. Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 4. Organizaciju putovanja u celini.
 5. Info turu ( u pratnji vodiča).

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:                                        

 1. Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 1000rsd , sa pokrićem Covid 1300rsd (Triglav )
 2. Fakultativne izlete,
 3. Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – 1000 rsd po rezervaciji,
 4. Doplata za gorivo u slučaju povećanja cene goriva,
 5. Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 1. Gotovinsko plaćanje: depozit 3000 RSD prilikom rezervacije,II rata 5000 rsd mesec dana nakon prijave, ostatak najkasnije do 15.decembra 2023.godine po srednjem kursu Narodne Banke Srbije.
 2. Čekovi građana: mogućnost plaćanja u 5 rata do 1.marta 2024. godine.
 3. Kredit: mogućnost plaćanja kreditnim karticama Komercijalne banke
 4. Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja.

 

Rok za prijavljivanja je 10 dana predpolazak na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

OPIS SMEŠTAJA:

Hello Hotels 2* - Grivitei Road, No. 143, 010708, Bucharest (http://continentalhotels.ro/Hello-Hotels)

Hotel je smešten u širem centru grada, u poslovnoj i univerzitetskoj zoni Victoria Square,   udaljen samo 5 minuta hoda od železničke stanice Gara de North i 10 minuta vožnje od centra grada gradskim prevozom. Pripada lancu hotela Continental i raspolaže sa 1/2 i 1/2+1 sobama (bračni krevet + 1 pomoćni). Svaka soba poseduje kupatilo, klimu, kablovsku televiziju. Dodatni kapaciteti hotela: recepcija 24h, kafe,  snek-bar, sef (na recepciji), soba za prtljag, besplatan bežični internet, parking.

My Continental 3* je ponovo otvoren u martu 2022., nakon opsežnog procesa renoviranja i modernizacije, MyContinental Bucharest je hotel sa 3 zvezdice u Bukureštu koji dočekuje svoje goste u prostranim, praktičnim i moderno uređenim sobama i apartmanima. Hotel ima odličnu lokaciju, nalazi se u blizini Severne železničke stanice (glavnog železničkog čvorišta za domaći i međunarodni transport). Međunarodni aerodrom Henri Koanda je udaljen oko 20 km, a udaljenost se može preći vozom na relaciji „Međunarodni aerodrom Henri Koanda“ – Severna stanica. Na kraju, ali ne i najmanje važno, stanica metroa koja omogućava brzi prevoz u Bukureštu nalazi se odmah ispred hotela. Hotel ima 250 soba raspoređenih na 7 spratova. Tako je My Continental Bucharest najveći hotel u lancu Continental Hotela. Pored usluga smeštaja, hotel može da organizuje i privatne i korporativne događaje. Poslovni sastanci, banketi i konferencije mogu se organizovati u bilo kojoj od 8 konferencijskih sala na međuspratu hotela. Prostrane i moderno opremljene, standardne sobe nude Vam ugodan boravak u Bukureštu.

Više informacija o hotelu: My Continental 3*

Ibis Politehnica je hotel sa 3*** koji gostima nudi komforne I moderno uređene sobe. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, tv, wifi, radni sto i sef. Gostima je na raspolaganju bar i terasa sa baštom. Među sadržajima hotela su recepcija koja radi 24h, bankomat  i parking. Doručak u hotelu je na bazi švedskog stola. Hotel se nalazi u zapadnom delu prestonice u srcu poslovnog centra Semanatorea, u blizini Politehničkog univerziteta, 700 metara od metro stanica Grozavesti i Petrache Poenaru i automobilom se lako stiže do istorijskog centra grada.Vise info na  Hotel - Hotel Ibis Bucharest Politehnica

Cena je garantovana za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja. “Special travel agency” zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi ugovor. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Special travel agency” uskljadjen sa YUTA standardom.

Osoba zadužena za prijem i rešavanje reklamacija je Dragomir Ćoso. Adresa i kontakt za reklamacije je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i 011/3232642.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče...) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.